Calendar

<< Mei 2021 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

De Tempel Wat Dhammapateep en zijn Tempelvereniging (hierna afgekort WDP) bestaan voor de verwezenlijking van hun boeddhistische (spirituele, levensbeschouwelijke), culturele en sociale doelstellingen ten bate van de ganse Thaise-Vlaamse gemeenschap, de boeddhisten en de sympathisanten die WDP daarbij willen helpen.

De werkingskosten zijn zwaar: voor de infrastructuur, de organisatie (administratie en boekhouding, verzekeringen, vergunningen en belastingen), de aanbieding van diensten en activiteiten (waaronder de festivals) en de zorgen voor de monniken (verblijf, verzorging, transport, visadossiers). Bij de start in 2008 werden de minimale kosten al geschat op 12.500 € maar ondertussen zijn ze een veelvoud daarvan geworden.

WDP kan slechts bestaan en werken dank zij de onbaatzuchtige hulp, het werk en de inzet van zijn vele leden met vooral de vrijwilligersorganisatie en de lekenorganisatie maar evenzeer van alle anderen die op enige wijze meewerken om de diensten en activiteiten van WDP mogelijk te maken.

De leden van WDP noemen we “Steunende Leden”, en hun steun is in de eerste plaats van morele aard in die zin dat zij de doelstellingen van WDP onderschrijven. Er is daarom ook geen lidgeld of andere financiële voorwaarde voorzien om lid te worden.

Voor de overheden en de maatschappij is een groot aantal leden een maatstaf voor de plaats en de betekenis die de Tempel in de maatschappij bekleedt. Het aantal leden bewijst het bijzondere belang en de waarde aan die aan de Tempel wordt gehecht door de Thaise-Vlaamse gemeenschap, door de vele boeddhisten en sympathisanten.  Subsidies en elke vorm van steun door de overheden worden gebaseerd op cijfers ...

Er blijft uiteraard nog een financiële hulp noodzakelijk, die voor WDP enkel voortkomt uit de donaties. Een donatie, voor het bestaan en de werking van de Tempel en voor de verzorging van de monniken, is een van de bijzonderste verdiensten (“merit”) voor een boeddhist. De Steunende Leden die dat wensen kunnen daarom ook kiezen - zij zijn daarin volledig vrij want er is geen verdienstee in een verplichting - om jaarlijks een vaste donatie van 25 € (de “bijdrage” genoemd, vastgelegd door de Raad van Bestuur) te voldoen.

Het Lidmaatschapscomité.

LEES MEER:

Waarom en hoe lid worden?

De vrije bijdrage van een lid.

FaLang translation system by Faboba