Calendar

<< Mei 2021 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Over ons

HET CHARTER VAN DE BUB EN DE VERTROUWENSPERSOON

Ter herinnering: als gevolg van wettelijke en maatschappelijke verplichtingen werd door de Boeddhistische Unie van België (BUB) een Ethisch en Deontologisch Charter opgesteld dat de informatie en de regels beschrijft die moeten worden gevolgd door de lidvereniging (waaronder Wat Dhammapateep) ter voorkoming en rechtzetting van eventuele misbruiken binnen de vereniging.

Het gaat om het misbruik van verantwoordelijken (bestuurders, monniken, lesgevers, trainers en andere medewerkers) tegenover de personen (niet alleen kinderen een vrouwen, maar iedereen) waarover ze een dominante positie hebben. Hier is geen tekening bij nodig, de schandalen in de media verklaren waar het om gaat. 

Zoals eerder besproken heeft ook Wat Dhammapteep de verplichting het Charter te onderschrijven en de regels te respecteren, meer bepaald:

1. Het Charter wordt gepubliceerd op de website en er zal een exemplaar raadpleegbaar zijn in de Tempel (de Maatschappelijke Zetel).

2. Een Vertrouwenspersoon wordt aangesteld, een onafhankelijke en integere persoon, die alle klachten zal opvangen en opvolgen met absolute discretie en onafhankelijk van het bestuur of andere verantwoordelijken (zie boven).

3. Er zal informatie verstrekt worden over de rol van de BUB (link website en documentatie in de Tempel).

Vóór  21/10, de Algemene Vergadering van de BUB, zal de aangestelde Vertrouwenspersoon worden bekendgemaakt op de website en in de Tempel.

Wie bezwaren heeft tegen het voorgaande kan zich wenden tot de voorzitter van Wat Dhammapateep.

OFFICIËLE DOCUMENTATIE VAN WAT DHAMMAPTEEP

In de Tempel (de Zetel) is in de hal (of vraag ernaar bij een bestuurder) een map ter beschikking gesteld van alle medewerkers en bezoekers met als inhoud en opschrift "Officiële Documentatie - Official Documentation". Bemerk dat enkel de Nederlandstalige tekst "officieel en prioritair” is maar eventueel zal een vertaling in het Engels worden verzorgd (vrijwilligers zijn welkom).

Daarin kan iedereen die dat wenst een kopie raadplegen van belangrijke (wettelijke en bestuurlijke) documenten rond de vereniging van Wat Dhammapateep. Op dit ogenblik maar uitbreidbaar:

1. De STATUTEN van de vzw Wat Dhammapteep (de Tempelorganisatie) en de locatie van de Maatschappelijke Zetel

2. De SAMENSTELLING van de RAAD VAN BESTUUR

3. De PRIVACYVERKLARING (AVG - Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU)

4. Het ETHISCH EN DEONTOLOGISCH CHARTER van de Boeddhistische Unie van België

5. De EDUCATIEVE PROJECTEN en de verantwoordelijken

6. ...

Subcategorieën

De Unie van Thaise Sanghas in Europa - The Union of Thai Sanghas in Europe.

Ook "PhraYok" genoemd door de Thaise gemeenschap, heeft als officiele naam Phra Buddha Maha Chakkawat (Zie Chakravartin).

 

FaLang translation system by Faboba