Calendar

<< September 2020 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

HET CHARTER VAN DE BUB EN DE VERTROUWENSPERSOON

Ter herinnering: als gevolg van wettelijke en maatschappelijke verplichtingen werd door de Boeddhistische Unie van België (BUB) een Ethisch en Deontologisch Charter opgesteld dat de informatie en de regels beschrijft die moeten worden gevolgd door de lidvereniging (waaronder Wat Dhammapateep) ter voorkoming en rechtzetting van eventuele misbruiken binnen de vereniging.

Het gaat om het misbruik van verantwoordelijken (bestuurders, monniken, lesgevers, trainers en andere medewerkers) tegenover de personen (niet alleen kinderen een vrouwen, maar iedereen) waarover ze een dominante positie hebben. Hier is geen tekening bij nodig, de schandalen in de media verklaren waar het om gaat. 

Zoals eerder besproken heeft ook Wat Dhammapteep de verplichting het Charter te onderschrijven en de regels te respecteren, meer bepaald:

1. Het Charter wordt gepubliceerd op de website en er zal een exemplaar raadpleegbaar zijn in de Tempel (de Maatschappelijke Zetel).

2. Een Vertrouwenspersoon wordt aangesteld, een onafhankelijke en integere persoon, die alle klachten zal opvangen en opvolgen met absolute discretie en onafhankelijk van het bestuur of andere verantwoordelijken (zie boven).

3. Er zal informatie verstrekt worden over de rol van de BUB (link website en documentatie in de Tempel).

Vóór  21/10, de Algemene Vergadering van de BUB, zal de aangestelde Vertrouwenspersoon worden bekendgemaakt op de website en in de Tempel.

Wie bezwaren heeft tegen het voorgaande kan zich wenden tot de voorzitter van Wat Dhammapateep.

FaLang translation system by Faboba