Calendar

<< พฤษภาคม 2020 >> 
 จ  อ  พ  พฤ  ศ  ส  อ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

07/09/2019 - De Tempel heeft regularisatie problemen

De Nieuwsbrief (zie frontpagina boven) maakte door een "Open Brief van de Voorzitter" komaf met de geruchtenmolen maar de communicatie is niet stilgevallen. De mensen willen weten wat er aan de hand is rond aanmaningen die de vereniging kreeg om over te gaan tot een "regularisatie".

Opmerkingen als "de tempel wordt verzegeld", de "monnik gaat naar de gevangenis" ontspruiten misschien aan een begrijpelijke bezorgdheid maar zijn niet realistisch.

De stadsdiensten dringen al een paar jaar aan op de bestemmings- of functiewijziging van de eigendom van Wat Dhammapteep. Nu wordt een regularisatie voorgesteld met het oog op de vergunning. Daarbij moeten alle  betrokken gebouwen en constructies gecontroleerd worden of ze wettelijk in orde zijn.

Het is daarom nodig dat een overzicht van al die gebouwen, constructies enz. meegedeeld wordt aan de Stad om waar nodig blijkt onregelmatige situaties te regulariseren, d.w.z. wettelijk in orde te brengen. Dat is heel simpel en er is geen reden om dat niet te doen. Wordt dat geweigerd of nagelaten dan wordt  het gesignaleerd aan het Parket. Er is blijkbaar ook een onbegrijpelijke paniekreactie waar sommigen vinden dat nu een advocaat nodig is.

U weet wellicht wel dat een woonhuis niet zomaar kan gebruikt worden voor allerlei functies (restaurant, winkel, en ook de "Tempel"), maar dat een vergunning vereist is. U vraagt zich af waarom WDP nooit de vergunning in orde gebracht heeft. Dat komt door allerlei problemen en omstandigheden die het Bestuur nog niet kon oplossen en nu zal dat uiteindelijk toch moeten gebeuren.

 

 

FaLang translation system by Faboba