Calendar

<< พฤษภาคม 2020 >> 
 จ  อ  พ  พฤ  ศ  ส  อ 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

01/11/2016 - Verslag: Nieuwe Tempel Project (Muizen)bosvijver 20160527 thumbDe ingebruikneming van de 'Nieuwe Tempel' in Muizen (Mechelen) is afhankelijk van vele wettelijke en praktische regelingen. Verbouwingen (badkamer, kantoor) nieuwe constructies (veranda, heropbouw Thai sala, opslagruimte ...) en praktische maatregelen (verplichte scheiding regen- en afvalwater), elektriciteit aanpassing industrienorm) en vergunningen (voor toegang publiek, logeerkamers, bestemming ruimtes, parking, (brand)veiligheid enz.). Een grote reorganisatie is nodig voor WDP als eigenaar (van residentieel, park en natuurgebied,): vastgoedreglementering, bosbeheersplan, nieuwe vrijwilligersorganisatie ... En dan zijn we nog niet toe aan de verhuis uit de Kouterdreef en de organisatie van activiteiten en werkzaamheden op de nieuwe locatie. De ongeduldigen en onwetenden denken maar eens na HOE EN DOOR WIE het bovenstaande allemaal tot stand komt en waarom dat zoveel tijd vraagt.

Stand van zaken:

Een eerste veiligheidsplan is al uitgevoerd voor de afsluiting van de gebouwen, toegangen en plaatsing van omheiningen. Verzekeringen, inspectie (veiligheid), vergunningen zijn echter nog nodig vooraleer de Publieke Toegankelijkheid (Vlaams Decreet) voor de gemeenschap toegelaten wordt. Het parkeerprobleem (voorwaarde Stadsbestuur) vraagt nog om een oplossing.

In het gebouw werd de badkamer gerenoveerd en de keukeninstalaties is ook in orde gebracht. Voor de kantoorinrichting is nog een verbouwing nodig (vergunning, architect, aannemer?). De ingebruikneming van de logeerkamers vereist nog een vergunning (Vlaams decreet) en mogelijk aanpassingswerken (brandveiligheid, sanitair ...).

Het natuurgebied (bos, park, tuin, voortuin en waterwerken) van wel 12 ha, kende een overwoekering en gebrekkig onderhoud van meerdere jaren. Een eerste gigantische onderhoudswerk werd al uitgevoerd (opruimingen, verwijderen/snoeien bomen en struiken, vrijmaken gebouwen toegangen en paden). De natuur staat niet stil, dit werk moet telkens opnieuw worden uitgevoerd,

Een belangrijk werk is de verplichte scheiding van regen- en afvalwater. Het vereist de aanleg van nieuwe afvoerbuizen voor het regenwater en plaatsing van een regenput. Voor de scheiding van het afvalwater is op 1 november een nieuwe aansluiting op de straatriolering verwezenlijkt maar de regenpijpen moeten nog worden ontkoppeld. De plaatsing van een regenput wordt door de aannemer gepland voor de komende maand.

Een voor de 'gewone eigenaar' onbekend probleem is het beheer van een bosgebied (het Vlaams Bosdecreet). Op 27/10, resultaat van studie en overleg met de bevoegde instanties kwam het eerste bosbeheersplan van WDP tot stand dat de komende 20 jaar de praktische regelgeving, organisatie en toelatingen voor gebruik en onderhoud zal regelen. Het gebied werd reeds afgesloten (een grens van 65 meter) maar meer werken zijn nog vereist (afbraak constructies, aanplantingen, aanleg paden).

Allerlei vergunningen vragen al snel een wachttijd van een drietal maanden (en vereisen mogelijk nieuwe aanvragen...). Er wordt momenteel een vertraging van een 5-6 maanden voorgehouden betreffende onze opdracht aan de landmeter. Door dergelijke administratieve belemmeringen kan ook een architect niet verder, en kunnen aannemers ook niet aan het werk.

We hopen met dit overzicht, aan de vele leden die ons in dit project steunen, een inzicht te geven en tegemoet te komen aan de behoefte aan informatie.

Wat Dhammapateep

FaLang translation system by Faboba