Calendar

<< Mei 2019 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
utse-logo-thumb

22-24/08/2014 - Internationaal boeddhistisch congres Mechelen (UTSE Meeting)utse-meeting-banner-700p

Lees meer: het gedetaileerde programma van de Meeting.
Lees meer: de wegbeschrijving, shuttle dienst, parking.
Lees meer: het persbericht.
Lees meer: evaluatie, nabeschouwingen (01/09/2014).

De Tempel heeft de organisatie en sponsoring op zich genomen van een internationaal boeddhistisch congres met  'de 8ste Algemene Jaarlijkse Meeting van de UTSE', dat doorgaat van 22 tot 24 augustus 2014 op de historische locatie van het 'Aartsbisschoppelijk Groot Seminarie' (in het DPCM, het Diocesaan Pastoraal Centrum Mechelen), Frederik de Merodestraat 18 B-2800 Mechelen.

Dit congres in Mechelen is de grootste en belangrijkste boeddhistische bijeenkomst die ooit plaatsgreep in België:

De UTSE structureerde zich in de voorbije zeven jaar als de overkoepelende organisatie voor de Europese theravada boeddhistische tempels. Het congres vormt een hoogtepunt in die ontwikkeling, bevestigd door de deelname van meer dan zestig eminente boeddhistische leiders, waaronde de abten uit de Thaise Tempels van nagenoeg alle Europese landen.

Uit Thailand zullen hooggeplaatste leden van de Hogere Sangha Raad, het Nationaal Bureau voor Boeddhisme, de Internationale Organisatie voor Monniken in het Buitenland, de Koninklijke Universiteit van Mahachulalongkorn en le Thaise koninklijke tempels vertegenwoordigd zijn.

Verder zullen bijzondere delegaties uit de Verenigde Staten, waaronder de Organisatie van Thaise Bhikkhus in de VS en meerdere vertegenwoordigers uit het Oosten (India, Australie,...) deelnemen.

De gemeenschap rond Wat Dhammapateep van boeddhisten en sympathisanten (vooral uit de 4.000 Thais-Vlaamse gezinnen in Vlaanderen) heeft een uitzonderlijke boeddhsitische verdienste (merit) door deze realisatie het boeddhisme te promoten en het voorrecht te creëren om de hogere Sangha (de monnikenorde) te mogen begroeten in België. Alle leden van Wat Dhammapateep zijn uitgenodigd maar ook alle andere geinteresseerde boeddhisten en sympathisanten zijn welkom.

De drie dagen van het congres kunnen samengevat worden als volgt:
Vrijdag 22 augustus in Wat Dhammapateep: na aankomst van de leiders van de Sangha in België, een verwelkoming en ceremonieel op de locatie van Wat Dhammapateep in Mechelen.
Zaterdag 23 augustus in het DPCM: de openingsplechtigheid 's morgens met toespraken van de deelnemende delegaties. De namiddag is voorzien voor de Meeting van de UTSE leden, met werkvergaderingen en besluitvorming.
Zondag 24 augustus in het DPCM: toespraken van vertegenwoordigers uit de maatschappij, een lezing en eerbetuigingen aan weldoeners van het boeddhisme.


Wat Dhammapteep vraagt uw medewerking en sponsoring:

Er worden bussen gehuurd voor de verplaatsing van de monniken en de shuttle dienst naar het congres, maar er zijn echter vrijwilligers nodig die met hun wagen willen helpen voor het vervoer van de monniken (vrijdagmorgen vroeg 22/08/2014) die in aparte groepjes aankomen op de luchthaven van Zaventem, om ze naar hun hotel te brengen voor het inchecken en nadien naar Wat Dhammapateep in Mechelen voor de verwelkoming. Op zondag 24/08 vertrekken ze en moeten terug naar de luchthaven worden gebracht.

Er is een omvangrijke organisatie vereist voor de lunch van de monniken (ze ontbijten wel in het hotel) op zaterdag en zondag 23 en 24/08/2014. 

Verdienstelijke leden hebben reeds bijgedragen door donaties in geld en materiaal, waarvoor onze dank.  De noden en onkosten zijn groot en uw hulp blijft nog steeds zeer welkom. De abt van Wat Dhammapateep verzorgt de coordinatie van alle medewerkeing, donatie en sponsoring. Neem met hem contact op in de Tempel.

FaLang translation system by Faboba