Calendar

<< Februari 2020 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Tempelvereniging Lidmaatschap

Waarom en hoe lid worden? uk-flag-80p

Het is een verantwoordelijkheid van de leden van de Thais-Vlaamse Gemeenschap en alle andere boeddhisten of sympathisanten van de Tempel om voor de verdere ontwikkeling van de Tempel  te zorgen zodat de doelstellingen kunnen worden verwezenlijkt. De Tempel vormt met jullie hulp een bijzonder centrum van boeddhistische, culturele en sociale activiteiten. Het aantal leden is ook een bewijs voor het belang en de betekenis van onze Tempel in deze samenleving.

Wanneer u gewoon de doelstellingen van de Tempel wil steunen, of wanneer u van de diensten en activiteiten van Wat Dhammapateep gebruik maakt word dan lid. U hoeft absoluut geen boeddhist te zijn of een lidgeld te betalen. De voorwaarden zijn:

  1. meerderjarig zijn (dat zit in de Wet) 
  2. respect voor de boeddhistische en culturele waarden en symbolen van Wat Dhammapateep 
  3. het aanvaarden en respecteren van onze statuten en regels 
  4. niet geweigerd worden door de Raad van Bestuur 
  5. een aanvraagformulier invullen en bezorgen

Het lidmaatschap is persoonlijk: het staat op één naam en geldt slechts voor één persoon. Het kan niet op naam staan van een koppel of van een bedrijf of organisatie.

Op het aanvraagformulier staan twee keuzes (ja of nee invullen):

  1. de keuze om informatie (via de post) te ontvangen over de activiteiten zoals de lidmaatschap-aanvraag-thumbboeddhistische festivals. Bedenk dat het ons ongeveer 15 € kost per persoon per jaar. U kan beter de informatie lezen op deze website, en die daar downloaden of afdrukken.
  2. de keuze om jaarlijks een vrije bijdrage te schenken (25 €). Dit is een soort donatie, absoluut vrij en dus geen lidgeld of andere verplichting. Zelfs wanneer u 'ja' kiest zal u eerst een brief met stortings- of overschrijvingsformulier voor de bank ontvangen en kan u nog beslissen of u wenst te betalen.

Download of print het aanvraagformulier voor het lidmaatschap en bezorg het aan de Tempel -->

De Tempel Wat Dhammapateep en zijn Tempelvereniging (hierna afgekort WDP) bestaan voor de verwezenlijking van hun boeddhistische (spirituele, levensbeschouwelijke), culturele en sociale doelstellingen ten bate van de ganse Thaise-Vlaamse gemeenschap, de boeddhisten en de sympathisanten die WDP daarbij willen helpen.

De werkingskosten zijn zwaar: voor de infrastructuur, de organisatie (administratie en boekhouding, verzekeringen, vergunningen en belastingen), de aanbieding van diensten en activiteiten (waaronder de festivals) en de zorgen voor de monniken (verblijf, verzorging, transport, visadossiers). Bij de start in 2008 werden de minimale kosten al geschat op 12.500 € maar ondertussen zijn ze een veelvoud daarvan geworden.

WDP kan slechts bestaan en werken dank zij de onbaatzuchtige hulp, het werk en de inzet van zijn vele leden met vooral de vrijwilligersorganisatie en de lekenorganisatie maar evenzeer van alle anderen die op enige wijze meewerken om de diensten en activiteiten van WDP mogelijk te maken.

De leden van WDP noemen we “Steunende Leden”, en hun steun is in de eerste plaats van morele aard in die zin dat zij de doelstellingen van WDP onderschrijven. Er is daarom ook geen lidgeld of andere financiële voorwaarde voorzien om lid te worden.

Voor de overheden en de maatschappij is een groot aantal leden een maatstaf voor de plaats en de betekenis die de Tempel in de maatschappij bekleedt. Het aantal leden bewijst het bijzondere belang en de waarde aan die aan de Tempel wordt gehecht door de Thaise-Vlaamse gemeenschap, door de vele boeddhisten en sympathisanten.  Subsidies en elke vorm van steun door de overheden worden gebaseerd op cijfers ...

Er blijft uiteraard nog een financiële hulp noodzakelijk, die voor WDP enkel voortkomt uit de donaties. Een donatie, voor het bestaan en de werking van de Tempel en voor de verzorging van de monniken, is een van de bijzonderste verdiensten (“merit”) voor een boeddhist. De Steunende Leden die dat wensen kunnen daarom ook kiezen - zij zijn daarin volledig vrij want er is geen verdienstee in een verplichting - om jaarlijks een vaste donatie van 25 € (de “bijdrage” genoemd, vastgelegd door de Raad van Bestuur) te voldoen.

Het Lidmaatschapscomité.

LEES MEER:

Waarom en hoe lid worden?

De vrije bijdrage van een lid.

FaLang translation system by Faboba