Calendar

<< September 2020 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Over ons

HET CHARTER VAN DE BUB EN DE VERTROUWENSPERSOON

Ter herinnering: als gevolg van wettelijke en maatschappelijke verplichtingen werd door de Boeddhistische Unie van België (BUB) een Ethisch en Deontologisch Charter opgesteld dat de informatie en de regels beschrijft die moeten worden gevolgd door de lidvereniging (waaronder Wat Dhammapateep) ter voorkoming en rechtzetting van eventuele misbruiken binnen de vereniging.

Het gaat om het misbruik van verantwoordelijken (bestuurders, monniken, lesgevers, trainers en andere medewerkers) tegenover de personen (niet alleen kinderen een vrouwen, maar iedereen) waarover ze een dominante positie hebben. Hier is geen tekening bij nodig, de schandalen in de media verklaren waar het om gaat. 

Zoals eerder besproken heeft ook Wat Dhammapteep de verplichting het Charter te onderschrijven en de regels te respecteren, meer bepaald:

1. Het Charter wordt gepubliceerd op de website en er zal een exemplaar raadpleegbaar zijn in de Tempel (de Maatschappelijke Zetel).

2. Een Vertrouwenspersoon wordt aangesteld, een onafhankelijke en integere persoon, die alle klachten zal opvangen en opvolgen met absolute discretie en onafhankelijk van het bestuur of andere verantwoordelijken (zie boven).

3. Er zal informatie verstrekt worden over de rol van de BUB (link website en documentatie in de Tempel).

Vóór  21/10, de Algemene Vergadering van de BUB, zal de aangestelde Vertrouwenspersoon worden bekendgemaakt op de website en in de Tempel.

Wie bezwaren heeft tegen het voorgaande kan zich wenden tot de voorzitter van Wat Dhammapateep.

OFFICIAL DOCUMENTATION OF WAT DHAMMAPTEEP

In the Temple (the Seat), in the hall (or ask a director for it), a folder is at the disposition of all collaborators and visitors with as content and title "Officiële Documentatie - Official Documentation". Remark that only the Dutch text is "officiial and has priority" but that eventual a translation in English will be made (volunteers are welcome).

In it, everyone who wants it, can consult a copy of important (legal and organizational) documents concerning the association Wat Dhammapateep. At present but extendable:

1. The STATUTES of the vzw Wat Dhammapteep (the Temple organization) and the location of the Registered Office.

2. The COMPOSITION OF THE BOARD OF DIRECTORS.

3. The PRIVACY DECLARATION  (GDPR - General Date Protection Regulation of the EU)

4. The ETHICAL AND DEONTOLOGICAL CHARTER of the Buddhist Union of Belgium.

5. The EDUCATIONAL PROJECTS and the responsible persons.

6. ...

Subcategories

De Unie van Thaise Sanghas in Europa - The Union of Thai Sanghas in Europe.

Ook "PhraYok" genoemd door de Thaise gemeenschap, heeft als officiele naam Phra Buddha Maha Chakkawat (Zie Chakravartin).

 

FaLang translation system by Faboba